Φόρος και στις… online στριπτιζέζ στη Σουηδία!

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν στη Σουηδία, οι γυναίκες, οι οποίες κάνουν striptease μέσω Ίντερνετ, καθώς οι αρχές θεωρούν ότι τα διαφυγόντα κέρδη από την επιχείρηση είναι για το κράτος ως και 3,3 εκατομμύρια λίρες το χρόνο.
Έτσι, υπάλληλοι της εφορίας έχουν αποδυθεί σε κυνήγι των γυναικών που προσφέρουν υπηρεσίες μέσω webcam, ώστε να τις εντοπίσουν και να τις κάνουν να δώσουν τον οβολό τους στο κράτος. Ο επικεφαλής των ερευνών Ντάγκ Χάρντισον αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 200 γυναίκες -ενώ ο συνολικός αριθμός υπολογίζεται γύρω στις 500.

«Πρόκειται για νεαρά κορίτσια που βλέπουμε μέσω φωτογραφιών. Θεωρούμε ότι ίσως δεν είναι καλά ενημερωμένες για τους κανόνες (…) δεν νομίζω ότι έχουν κάποιο έξοδο. Σχεδόν 100% των εσόδων τα καρπώνονται οι ίδιες. Πολλές μάλιστα έχουν ήδη κάποια δουλειά και βγάζουν παραπάνω χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Εμείς θέλουμε να θεσμοθετήσουμε αυτό που κάνουν ως επιχείρηση – ακόμη κι αν πρόκειται για χόμπι, μπορεί να φορολογηθεί», λέει ο Χάρντισον. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το BBC, ανάλογη επιχείρηση από την εφορία έχει γίνει στη Δανία και ήταν οι δανοί που επέστησαν την προσοχή των Σουηδών στο θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σουηδικό κράτος δεν επιδιώκει να πάρει μερίδιο μόνο από τη δουλειά των κοριτσιών αλλά γενικά από τις «μαύρες» συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω Ίντερνετ – όπως π.χ. το online πόκερ. cosmo

~ από showbitch στο 10/04/2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: