Επίπεδο Συναγερμού 5 (σε κλίμακα 6 βαθμών) για τη γρίπη των χοίρων


Η επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, Μάργκαρετ Τσαν ανακοίνωσε ότι αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού για πανδημία της γρίπης των χοίρων στη φάση 5 της εξάβαθμης κλίμακας. Αυτό υποδηλώνει ότι ο ιός, που μπορεί να μεταδοθεί εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, έχει σε μια περιοχή δυο αυτόνομες εστίες και αποτελεί σημάδι ότι επίκειται πανδημία. Για να αποφευχθεί η εξάπλωσή του, οι κυβερνήσεις μπορούν να πάρουν μέτρα, όπως ταξιδιωτικούς και εμπορικούς περιορισμούς. Το επόμενο επίπεδο συναγερμού, η φάση 6, σημαίνει ότι υπάρχει πανδημία, η οποία χαρακτηρίζεται από ξεσπάσματα του ιού σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά μέρη του κόσμου.
Η πρόεδρος της ΠΟΥ δήλωσε πάντως ότι η διεθνής κοινότητα είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μία πανδημία γρίπης, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ιστορίας.
Η δρ. Μάργκαρετ Τσαν κάλεσε όλες τις χώρες να ενεργοποιήσουν σχέδια ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πανδημίας της γρίπης των χοίρων και να παραμείνουν σε κατάσταση εγρήγορσης.
Η Μάργκαρετ Τσαν δήλωσε ότι η αύξηση του βαθμού ετοιμότητας στη φάση 5 της εξάβαθμης κλίμακας αποτελεί μήνυμα προς τις κυβερνήσεις, τη φαρμακοβιομηχανία και την επιχειρηματική κοινότητα για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Περισσότερες πληροφορίες, τι είναι η γρίπη των χοίρων, πώς μεταδίδεται και προφυλάξεις ΕΔΩ

~ από showbitch στο 30/04/2009.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: